Tuesday, January 31, 2012

Svärdets mästare

Köpte ni ett two handed greatsword efter att ha sett filmen i föregående inlägg? Och upptäckte ni att det kanske inte var så lätt att använda som ni hade trott? Då föreslår jag att ni studerar svärdskonsten hos en sann mästare.

Bob Andersson var ett med svärdet. Denna mästare av episka fäktningsscener gick nyligen bort, men hans strider finns kvar på film och i våra hjärtan. Bob Andersson var en olympisk fäktare som drog till hollywood med svärdet på ryggen för att söka sin lycka! Han koreograferade fäktningen i filmer som Highlander, The princess bride, Lord of the Rings trilogin men inte nog med detta...
Kommer ni ihåg vilken skillnad det var på Darth Vaders fäktningsstil från första star wars filmen (när Darth mest stod och petade lite med svärdet) till Empire strikes back och Return of the Jedi, där Darth fullkomligt vibrerar med sin intensiva stridsaura? Inte bara var det Bob Andersson som koreograferade fäktningsscenerna i Empire och Jedi, det var han som fäktades i Darth Vaders dräkt under striderna!

Bob Andersson, jag hoppas du fäktas med ärkeänglar och visar dom var skåpet ska stå!

Njut av denna ljuvliga fäktningsscen från A Prinsess Bride!/Karl Johnsson

No comments:

Post a Comment