Monday, January 9, 2012

Making of: Elin Jonssons otroliga omslag till Utopi nr 4

Kära Utopi-läsare, ni har säkerligen lagt märke till det extraordinära omslag som pryder Utopi magasin nr 4. Denna bild skapades av Elin Jonsson, en serietecknare bosatt i Göteborg och som gått serieskolan i Hofors tillsammans med bl a Lisa Medin och Karl Johnsson. Vi insåg på ett tidigt stadium insåg att ingen av de tecknare som skapade serier till robot-temanumer vi gjorde i sambarbete med TV-serien äkta människor skulle hinna med att göra ett omslag också, så frågade vi Elin, varpå hon svarade:

"FUCK YES!!!!=D"

Så nu förstår ni vilken fantastisk person hon är att jobba med. Här följer en liten bildexposé där ni kan följa med i arbetsprocessen. Och det här är bara ett litet smakprov på alla de bilder som bollades fram och tillbaka.


Jag, Kim W. Andersson och Lina Neidestam gjorde oss själva till ett litet omslagsråd, och kom upp med idén att göra en robot-version av den här härliga gamla Cranach-bilden på Adam och Eva. Smart grej!Tillbaka fick vi genast denna awesome jävla skiss, om man nu ens kan kalla det skiss. Vi vill dock ha lite mer robot-känsla människorna, som såg lite för känsligt mänskliga ut.


Först testade vi modellen "dum-glad", vilket blev kul, men nästan för kul.
Observera också härligt plastiga frisyrer.


De här tomma blickarna funkade bättre.

 

Det blev lite otydligt med metall-frukterna, så de utvecklades så småningom till den här varianten, där våra robotar hamnat på en stor robot-kyrkogård, full med skrotade med-robotar, och där typ hittar de ett ÄPPLE, den förbjudna frukten, som i Bibeln symboliserar övergången från djur till människa, men i den här bilden givetvis står för robotarnas uppvaknande till sant artificiell intelligens, medvetande. Herregud vad briljant.


Till sist då färgläggningen, som ger bilden dess själ. Riktigt snygg, men så ville vi ha in den där jul-känslan, så mer rött behövs.Nu! Där har vi den, vilken skönhet, på med loggan och grejer och iväg till tryckeriet.

Bon aptetit kära läsare, där är hon, Utopi magasin nr 4 i egen hög person. Vilken pärla. Och på insidan är den inte sämre kan jag lova!Dessutom, inom kort, kommer vi att avslöja ett nytt projekt Elin Jonsson kommer ge sig i kast med för Utopi magasins räkning. Stay tuned!

//Fabian

1 comment:

  1. omslaget är storslaget, kul att se skisserna/varianter, mer sånt!

    ReplyDelete