Tuesday, January 24, 2012

På väg mot Angoulema

 Stadshuset i Angoulême, med festival-maskoten Le Fauve, vildkatten,
som tecknades av Lewis Trondheim när han var festivalpresident.

I skrivandets stund sitter jag på ett fik i den tyska staden Mannheim medan jag väntar på tåget till Paris som går tjugo i tio. Jag är på väg till Festival International de la Bande Dessinée i Angoulême, europas största seriefestival, och jag hoppas att jag hinner blogga en hel del därifrån om alla nya spännande serier.


Vinterblek redaktör dricker middag i Köpenhamn.

Samtidigt har Kim W. Anderssons nya seriebok Alena gått till tryck, omslaget skickades efter otaliga putsrundor igår. Dessutom håller vi på att sätta ihop Nina von Rüdigers och Johanna Koljonens mangabok Oblivion High, och ovanpå detta är vi i full gång med Utopi magasin nr 5. Den som drar i spakarna i min frånvaro är vår f d praktikant David Olgarsson, numera formgivare på förlaget.

Stay tuned för mer info om allt detta spännande.

//Fabian

4 comments:

 1. Jag är sååå avundsjuk! Alla åker till seriefestival och jag är helt ensam i Kolikgrottan. Jag kommer så klart passa på att spela Slayer på högsta volym och äta stinkande dansk ost. Men ändå, jag hade hellre varit i Angoulême!

  ReplyDelete
 2. Jag håller med Kim, jag - man blir ju avundsjuk! Angoulême är en sån där festival som jag verkligen vill besöka nån gång. Hoppas det är roligt, och allt går bra!

  ReplyDelete
 3. Lycka till boss-man, på uppdrag i främmande länder! När jag såg det första fotot med de där banderollerna så trodde jag ett ögonblick att staden hade tagits över av nazister! Visst ser de ut som sådana där banderoller som alltid hänger på byggnader i andra världskriget-filmer? Ni vet röda, med svart/vita svastikor högst upp.

  ReplyDelete
 4. När jag nu yrvaket försovit mig och hetsdricker lite kaffe för att komma igång med dagens bok- och tidningsredigering så ska jag inte sticka under stol med att jag också blir tämligen sugen på att ta din plats, Fabian! Ha det löjligt bra där nere!

  ReplyDelete