Monday, January 16, 2012

Androidens evolution via Ronin!

Under 2012 kommer den klassiska samurajberättelsen 47 Ronin som film.
Kommer den bli bra? Antagligen inte. Manusförfattaren har tidigare skrivit bl.a. Wanted och The Fast and the Furious, inga kanonrullar direkt (även om jag är svag för Vin Diesel i TFatF, fast jag är alltid svag för Vin Diesel, ingen gorilla har någonsin sett bättre ut rakad!).


Att de dessutom har castat Keanu Reeves i huvudrollen som en hämndgirig samuraj gör inte saken bättre. Delar av Keanu Reeves är från Hawaii, vilket i Hollywood betyder att han får spela asiat om han vill. Det känns lite unket, även om Keanu förstås är en vacker man med sina mandelformade ögon. Någon stor skådespelare är han väl inte heller, men lustigt nog kan jag faktiskt tänka mig honom som en samuraj, då de mest verkade svassa runt med rak rygg och se sura ut. Hursomhelst så hade jag hellre sett att de castat någon som ser lite mer japansk ut. Varför inte plocka någon het skådis från japan? Med sådant där spretigt mangahår (ronins behöver inte ha den där osexiga samruajfrisyren).


Så varför skriver jag om detta? Jo, hela inlägget är bara en ursäkt för att få visa en reklamfilm som den tilltänkta regissören till 47 RoninCarl Rinsch, har gjort! Här är den!


Känns aktuellt efter senaste numret av Utopi, vars omslag skildrade androidens evolution! 


/Karl Johnsson

2 comments:

  1. Diesel T-Rex och robot-gorillor! Det är ju nästan för bra för att vara sant.

    Alltså, intet ont om Keanu Reeves (som är en reko kille, trots att det bästa han nånsin gjort är Bill and Ted's Excellent Adventure), men det känns bra konstigt att ha honom som låtsas-japan när resten av rollbesättningen verkar vara hellylle-japaner. Hawaiian =/= Japan. ಠ_ಠ

    ReplyDelete
  2. Det här är alltså också en bild av världen hur tyskland hade gjort om de fått skapa världen. Och det är givetvis en stor komplimang : )

    //Fabian

    ReplyDelete