Sunday, February 26, 2012

Releasefest för Dimma #2


Hej Utopister!

Mellan den 26:e och 29:e april är det som vi redan tidigare nämnt och de flesta nog redan vet Stockholms Internationella Seriefestival på Kulturhuset, där både Kolik och Utopi givetvis kommer att finnas på plats med bokbord under mässdagarna lördag och söndag. 

Men för er som vill ha ett serierelaterat evenemang redan från start så vill vi gärna tipsa om att serieantologin Dimma, tillsammans med alternativkultur-fanzinet Hör Upp! (som båda drivs av Utopis och Koliks formgivare David Olgarsson) kommer att ha en releasefest för sin andra volym med bokförsäljning, musik och seriemingel redan på torsdagen den 26:e, från kl. 18.00 på Brooklyn bar vid Hornstull. 

I Dimma medverkar även den nyblivne Utopi-tecknaren Emil Maxén, vars hejdlösa rymdvikinga-serie kommer gå att läsa i nummer fem av Utopi som snart bör dyka upp från tryckeriet. Som om det inte vore nog har han dessutom tecknat den fantastiska John Bauer-gone-spaghettiwestern-bilden på affischen här ovan! 
Nordisk folkmystik i dunkelt motljus möter skitiga långrockar alá "Once upon a time in the West" - hur kan man motstå något sådant?

Mer info kan hittas på eventets Facebook-sida! Väl mött!

1 comment:

  1. Nämen... Det här lät ju spännande. Jag kände inte till den här antalogin, vore roligt att se första. Ska försöka komma ihåg, och dyka upp om det går!

    ReplyDelete