Thursday, February 2, 2012

Bad robots

I förra inlägget kunde vi se radiostyrda "superhjältedrakar" sväva över New York. De var dekorativa, fascinerande och graciösa, men speciellt hotfulla var de inte.

I följande klipp kan vi se betydligt mer avancerad robotteknik, som oundvikligen leder tankarna till hur framtidens krigföring kommer att se ut. Utopi eller Dystopi, du bestämmer! Fascinerande är det i alla fall!


När jag ser den här diaboliska svärmen kan jag kan inte låta bli att tänka på Battle Angel Alitas arsenal när hon börjar jobba som agent åt Tiphares, eller Michael Chrichtons bok Prey.

Ytterligare en robot med potential för både godhet och ondska kan vi se i klippet nedan. Kanske skulle denna hundrobot kunna springa in i brinnande byggnader och rädda spädbarn, eller så monterar vi bara en laserkanon på dess rygg och skickar den till fronten. Med tanke på att forskningspengarna kommer från amerikanska militären så skulle jag nog tro det senare. Men vem vet, den kanske blir självmedveten och väljer att bli god... eller att vända sig mot sin skapare! Ojdå!Äh, dags att lätta upp stämningen lite med en dansande tonårsrobot från den uppgående solens förlovade land!Tack Björn för den läskiga svärm-filmen!

/Karl Johnsson

1 comment:

  1. W-WHOA! Big dog hade jag sett förr, men svärmen var bara för cool/creepy!!

    ReplyDelete