Tuesday, February 21, 2012

Hög av Serier presenterar: Vem vinner!

Hej! Freddie från  Hög av Serier här. Som serieläsare med smak för superhjältar kommer man förr eller senare hamna i en hetlevrad diskussion om vilken hjälte eller skurk som skulle vinna i en regelrätt fight. Detta är oundvikligt och kan leda till frustration, glädje och möjligtvis trasiga glasögon. För visst har väl du också undrat vad som händer när "The Unstoppable" Juggernaut möter "The Immovable" Blob? Är det inte så att Stålmannen egentligen är starkare än Hulk? Skulle inte Fantomen skjuta höftskynket av Tarzan under ett råkurr? (Och vem vet vad som händer sen?)


För att svara på dessa livsnödvändiga frågor har vi i Hög av Serier under 2011 skickat in fiktiva karaktärer i ringen för att under gladiatoriella former kämpa mot varandra för vårt höga nöjes skull. Vår roll har varit att spekulera kring strategier, vapen och list medan våra lyssnare har fått fälla domen i varje match via omröstning på nätet. Vi kallar denna ultimata form av intellektuell stimulans för ”Vem vinner!”. För Utopibloggens läsare kommer här ett kort sammandrag av 2011 års semifinaler och slutgiltiga final:I den första semifinalen mötte Mike Mignolas kraftkarl Hellboy Stan Sakais samurajkanin Usagi Yojimbo. En överdimensionerad stennäve mötte ett elegant katana i en intensiv närstrid men i slutändan var det den rödhudade djävulspojken som stod som segrare. Usagi har ju tidigare kämpat mot både större och mäktigare fiender men Hellboy visade sig vara en allför seglivad motståndare, van att handskas med allsköns oknytt.


Den andra semifinalen bjöd på en mer cerebral kamp med Sandman alias Dream i ena ringhörnan och Fantastiska Fyrans matrona tillika primadonna The Invisible Woman i den andra. Hittills hade allas vår osynliga favoritdam vunnit sina matcher genom att kväva sina motståndare genom att klippa lufttillförseln med sina kraftfält (i alla fall enligt oss i Hög av Serier). Men på någon sätt lyckades Sandman undgå detta (han är ju en hal rackare) och vinna över Sue Richards. Kanske lånade han några knep av Freddy Krueger?

Så i den slutgiltiga finalen kom den den eteriske Sandman and stå mot den fysiske Hellboy i ultimata fighten, brains vs. brawn, yin vs. yang, Kirk vs. Spock!

Finalen blev en dimensionsöverskridande strid av mytologiska mått. Denna episka match visade sig vara extremt jämn och röstningen fick fortsätta i ett par extra veckor för att vi skulle kunna avgöra en klar segrare. Till slut var det Hellboy som gick hem med vinnarbältet, med en minimal vinstmarginal. De exakta detaljerna kring hans slutgiltiga triumf är omtvistade men antingen så var det The Right Hand of Doom som fick in en praktsmäll i en för tillfället fysiskt manifesterad Sandman, eller så kanske Dream of the Endless helt enkelt saknade den killer instinct som krävs av segraren i Vem vinner!

Vi i Hög av Serier ser förstås fram emot en ny spännande säsong av Vem vinner! under 2012 och mottager gärna förslag på nya kämpar

Let's get ready to ruuuumble! 
1 comment:

  1. Som inbitet Hellboy-fan så måste jag erkänna mig nöjd med resultatet. :P Misstänker att Dream helt enkelt tappade intresset för fajten och slank iväg.

    ReplyDelete