Sunday, December 5, 2010

Utopisterna, del 3 - Lisa Medin


FAKTARUTAN:
Fullständigt namn: Lisa Medin (fast egentligen är det betydligt längre...)
Född: Den 28:e april 1985
Bor: Huddinge, utanför Stockholm.
Familj: Sambon Björn, samt den den stora och bullriga klanen Medin.

Böcker: Medley 1-5 (som small press), Mangatalangen 2008 (Bonnier Carlsen - formgivare), Silhuetter (2009, Myling Media - redaktör & formgivare).
Inspirationskällor: Öst och väst. Trams och allvar. Läste som barn allt som fanns i serielådan på biblioteket, och fick därefter en väldigt schizofren seriesmak. I tonåren blev en eldig romans med japanska serier en tydlig och dramaturgiskt korrekt vändpunkt som skulle tvinga in vår unga hjältinna på rätt väg. I bokhyllan står nu bland annat Joakim Pirinen, Tite Kubo, Åsa Grennvall, och Marjane Satrapi sida vid sida. För att inte tala om en obscen samling Sonic-merchandise.


 
LISA MEDIN I UTOPI:
 Till Utopi tänker jag inte spara på krutet, utan ge er en spektakulär, ball och sjukt festlig upplevelse när premiärnumret kickar igång den episka följetången Medley. Detta är en berättelse om en ung man, en två meter lång synth, och de många motgångar som finns i en värld där musik är makt, bokstavligen.
De österländska tongångarna (!) går inte att ta miste på, men det viktigaste serien har lånat är förmodligen tendensen att presentera en larvig premiss, och sedan följa upp den på fullaste allvar.

Löjtnant Catherine Hayes, violinist, finner sig i en svår knipa när plötsligt...

Axel, synthpopparen från öst, presenterar sig.
För er som känner igen er, har allting denna gång blivit lite större, lite bättre, mycket mer halsbrytande.
I premiärkapitlet kastas vår orädde protagonist rakt in i en fejd med ett blodtörstigt garageband som är i full färd med att råna ett resande sällskap. Men vem är denne mystiske pojke - och kan det stämma att han söker den legendariska platsen där all musik skall mötas - Medley?

Ett fientligt garageband hotar vår unge hjältes framfart.
Men som alltid finns det större hot att se upp för. I bild: Balthazar Bernard Bombastius, överstekompositör.

Detta är bara början.
Bered dig på ett rafflande äventyr utan nödbromsar, där fördomar om musikgenrer blandas friskt med galopperande humor, rå action och smarta one-liners.

En förbaskat ball serie, helt enkelt.

No comments:

Post a Comment