Wednesday, July 6, 2011

Tadaaa: Omslaget till Utopin magasin nr 2


PLUMS! Nu dyker vi ner i det ljumma vattnet, och när våra ögon vant sig vid sältan blickar vi ner i ett främmande paradis, en värld där gränsen mellan djur och växt lösts upp. På bilden kan vi identifiera elefantörontång, havskrokusar, shymerts anemon och trumpetalger som växer fritt på mångskiftande korallrevsformationer, i huvudsak bestående av pilgerkorall, rödkorall och pans labyrint (som gett namn åt vuxenbarnfilmen med samma namn).

I förgrunden är en grå fisk (ev. en mal-släkting) på väg att äta upp en liten gul fisk (en Dwippy) som i sin tur är på väg att inmundiga en orange fisk (liten rosenkarp) som är större än henne själv. Men! I bakgrunden skymtar något avvikande, en skara gestalter avtecknar sig i det blå diset. Här finns ett mysterium, en berättelse, en kuslig föraning om död, mitt i allt prunkande liv.

Underbarnet bakom bilden är ingen mindre än kalkstenshawaiis stolthet Elin Fahlstedt. Och nu tänker ni så klart: om vi ändå kunde få serier som ser ut så där, då vore vi lyckliga. OCH DET SKA NI FÅ! Omslagsbilden är tagen ur Elin Fahlstedts serie Salt, som återfinns på sidan 15 i tidningen. Mums!

Om ni vill kika på omslagets tillblivelseprocess så kan ni läsa om den i ett inlägg på Elins blogg.

//Fabian

No comments:

Post a Comment