Tuesday, April 12, 2011

Utopi nr 2

Medan ni som bäst smälter intrycken från Utopi nr 1 så är redan arbetet med Utopi nr 2 i full gång. Tidningen kommer att skickas på tryck i början av maj och vara klar i början av juni. Vi har fått mängder av uppmuntrande mejl från er Utopi-läsare, men den kritiken och de förmaningarna som vi har fått, studerar vi noggrant och vi gör vårt yttersta för att förbättra tidningen.

Numret kommer har en Spöksommar-special där vi hänger oss åt kusliga berättelser som viskats i fotogenlampans sken, klara sommarnätter på någon skärgårdsö. Vi får också stifta bekantskap med Martina Bergsjö-Johnsson, som inte bara är serietecknare, utan också spökhistoriesamlare.

Elin Fahlstedt som nyligen debuterade med serieboken Umbra, och som medverkade i Utopi nr 1 med serienovellen Syskonfröet, har färgseriepremiär med en längre serie i akvarell, andlöst vacker och vältecknad.

Allt detta är ju bara början på en lång uppställning av suveräna serier, intervjuer, krönikor etc. Jag avslutar med några skisser från mitt och Jan Bieleckis samarbete till nr 2.


2 comments:

  1. Oooh, det här kommer bli alldeles fantastiskt, det kan jag slå vad om. Spökhistorier är alltid trevligt, och det ska bli kul att se Elin Fahlstedt i färg!

    ReplyDelete
  2. Häftiga skisser. Lite mutantiga! (För de som spelat rollspelet)

    Elins sidor är ju så vatten rinner ur ens mun.

    Hm, detta påminner mig. *går och kikar om Utopitävlingen hade något slutdatum*

    ReplyDelete