Friday, March 16, 2012

Den där Dennis Gustafsson alltså ...

Vi går händelserna i förväg här på Utopibloggen. Trots att nr 5 precis ska till att komma från tryckeriet, så bara måste jag visa en tjuvtitt på Dennis Gustafssons serie till Utopi magasin nr 6, som kommer i juni. Hans serie Räddaren i nöden damp just ner i min inbox, och jag tror det är den snyggaste serie jag sett från hans penna hittills.

Viktor Kasparsson i den hemsökta skånska obygden.


Dennis Gustafsson har kommit ut med två böcker på Albumförlaget, Viktor Kasparssons Makabra Mysterier, och Dödens Ängel, som också den handlar om den herr Kasparsson. Serierna utspelar sig i ett dunkelt för förföriskt och hemsökt sydsverige, i trakterna kring Dennis Gustafssons egen hemstad Hälsingborg.

Mellan det första och andra albumet tog han ett par rejäla kliv, både grafiskt och berättarmässigt, och Dennis Gustafsson fortsätter att utvecklas även i serienovellen Räddaren i nöden, inte minst målar han med ett blekt ljus upp en skånskt bakvatten som har väldigt mycket samma känsla som H P Lovecrafts amerikanska östkust-landsbygd.

Missa inte denna serie, och inte de andra pärlorna i Utopi heller. Klicka på prenumerationsfliken där uppe, om du inte redan är med på tåget.

//Fabian

3 comments:

  1. Ja jävlar, ser ut som om Utopi kommer vara ruggigt bra i år med. :)

    ReplyDelete
  2. Åh, det kommer fortsätta bli bättre för varje nummer :D

    ReplyDelete