Wednesday, January 12, 2011

Lägesrapport från redaktionen

Just nu går arbetet med första numret in i sitt intensivaste skede. De mesta av materialet har kommit in och det är snart dags att sätta vår formgivare Jesper i arbete. Dessutom allt det andra: utgivartillstånd kommer på posten, avtal med utländska förlag skickas, ny programvara köps och laddas ner, annonser kommer på mejlen, de sista sista utopiporträtten tecknas, prenumeranter registreras, artikeltexter korras och illustratörerna tecknar för fullt, därtill topplistor, intervjuer, kalendarium, ledare och mycket mycket mer. Det kommer bli ett fullspäckat och finslipat första nummer som förhoppningsvis går på tryck runt den 24 januari. Det betyder att du som prenumerant kommer få din tidning i brevlådan någonstans runt den 20 februari, om allt går enligt planerna.



Själv håller jag som bäst på att tuscha mitt eget bidrag till Utopi #1, Blenda och Magnoliamysteriet. Sedan ska den också färgläggas med akvarell, finputsas med glans och högdagrar i gouache, och till sist fotograferas för optimal färgåtergivning. Det kommer bli en riktig liten karamell.

Och dessutom, som om allt detta inte vore nog, har vi två Kolik-böcker på tryck: Elin Fahlstedts fantasy-äventyr Umbra och den tidigare oöversatta klassikern Corto Maltese i Etiopien. Och mitt i allt detta virvlande kreativa kaos har redan planeringen av Utopi #2 börjat...

Läs gärna om Utopi på Shazam.se och i nästa nummer av Dagens ETC!

/Fabian

2 comments:

  1. Spännande, det här ser man ju fram emot!

    ReplyDelete
  2. Heja er! Det ser fantastiskt fint ut hittills :)

    ReplyDelete