Thursday, March 22, 2012

Kim W. Andersson presenterar Utopi magasin nr 5 i Utopi TV

Kim W. Andersson är glad för att Utopi magasin nr 5 har kommit - det bästa numret någonsin. Men kanske också för att vi, typ, debuterar med Utop TV, i alla fall med vår härligt 80-talsinspirerade jingel.



//Fabian

Friday, March 16, 2012

Den där Dennis Gustafsson alltså ...

Vi går händelserna i förväg här på Utopibloggen. Trots att nr 5 precis ska till att komma från tryckeriet, så bara måste jag visa en tjuvtitt på Dennis Gustafssons serie till Utopi magasin nr 6, som kommer i juni. Hans serie Räddaren i nöden damp just ner i min inbox, och jag tror det är den snyggaste serie jag sett från hans penna hittills.

Viktor Kasparsson i den hemsökta skånska obygden.


Dennis Gustafsson har kommit ut med två böcker på Albumförlaget, Viktor Kasparssons Makabra Mysterier, och Dödens Ängel, som också den handlar om den herr Kasparsson. Serierna utspelar sig i ett dunkelt för förföriskt och hemsökt sydsverige, i trakterna kring Dennis Gustafssons egen hemstad Hälsingborg.

Mellan det första och andra albumet tog han ett par rejäla kliv, både grafiskt och berättarmässigt, och Dennis Gustafsson fortsätter att utvecklas även i serienovellen Räddaren i nöden, inte minst målar han med ett blekt ljus upp en skånskt bakvatten som har väldigt mycket samma känsla som H P Lovecrafts amerikanska östkust-landsbygd.

Missa inte denna serie, och inte de andra pärlorna i Utopi heller. Klicka på prenumerationsfliken där uppe, om du inte redan är med på tåget.

//Fabian

Wednesday, March 14, 2012

Alena och Oblivion High på SF-bokhandeln och Serieteket i helgen

Kim signerar Alena på Staffars.


På lördag 17 mars signerar Kim W. Andersson, Johanna Koljonen och Nina von Rüdiger sina respektive böcker på SF-bokhandeln, på Västerlånggatan i Stockholm.


HÄR är facebook-eventet för denna jublande tilldragelse.



Redan dagen därpå, söndagen den 18 mars, smäller det igen, när tecknarna besöker Serieteket i Kulturhuset i Stockholm. Nina von Rüdiger och Kim W. Andersson tar plats på scen tillsammans med reportrarna från den podcasten Hög av Serier.
Tiden är 15:00 - 16:30 och HÄR hittar ni info på Serietekets hemsida.

Tuesday, March 13, 2012

Moebius in memoriam 1938 - 2012

Moebius har gått bort vid en ringa ålder av 73 år. Hur stor var han inte? Vi låter dessa bilder tala för sig själva.









//Fabian

Oblivion High i farten!

Ni har väl inte missat den läckra boktrailern för Oblivion?

Idag recenserades Oblivion High på bästa sätt i Expressen av Hanna Höglund, läs den fantastiska recensionen HÄR. Och köp sedan boken HÄR.

//Fabian

Monday, March 12, 2012

Havets Gille - ny följetong i Utopi nr 5!

Det franska omslaget till Havets Gille

Utopi nr 5 är nu färdigtryckt och kommer snart levereras från tryckeriet till alla hugade prenumeranter. Där kommer ni möta vår nya utländska följetong Havets gille av Nancy Peña. I de första numren av Utopi gick hennes serie Tea Party som följetong och blev väldigt uppskattad av läsarna. Nu går vi från sekelskiftets London i svart och rött till en äventyrsserie i en främmande fabelvärld i fyrfärg.
De olika raserna och deras klädvanor.
 
I denna äventyrsserie möter vi en fantasy- och steampunk-inspirerad skärgård befolkad av olika fabeldjurs-raser, som alla bebor sina öar. Endast det mystiska samfundet Havets Gille har rätt att resa mellan de olika öarna. 

Skärvtass eskorteras till sitt hem av stadsvakten, efter ett nattligt övertramp.

I första delen av Havets Gille möter vi Sinoj-kvinnan Skärvtass som bor på Muridernas ö, och råkar i klammeri med rättvisan. En vild jakt utbryter där både hon och hennes son, som är blandras mellan Sinoj och Murid, tvingas fly hals över huvud åt varsitt håll. Strax tar berättelsen med oss ut på vågorna i denna förtrollande och nyskapande värld.

Missa inte inte denna fantastiska berättelse, teckna en prenumeration eller köp Utopi magasin nr 5.

//Fabian

Monday, March 5, 2012

Prenumerera på Utopi och få Inferno på köpet!


I år är det precis 100 år sedan August Strindberg gick bort, och Utopi magasin firar detta jubileum genom att erbjuda Fabian Göransons tolking av boken Inferno som premie när du tecknare en ny prenumeration på Utopi magasin.

I Inferno möter vi August Strindberg under hans mörkaste och mest mystiska period, då han bodde i Paris och hängav sig åt ockulta undersökningar och alkemiska experiment. I Fabian Göransons tolkning målas sekelskiftets Paris upp i svulstig akvarellfärgläggning, en plats full av konstnärer, svartkonstnärer, galningar och mystiska dubbelgångare. Snart dras August Strindberg ner i en spiral av vansinne, där han tror sig vara förföljd av osynliga fiender, beväpnade med helvetesmaskiner.


För endast 299 kr får du fyra nummer av Utopi magasin rakt hem i brevlådan, samt August Strindbergs Inferno av Fabian Göranson, 150 sidor i färg i en hårdinbunden lyxutgåva. Klicka bara HÄR och fyll i formuläret.

ERBJUDANDET GÄLLER ENDAST UNDER MARS MÅNAD!