Friday, December 30, 2011

Utopi magasin nr 4 med robottema ute nu!

Det makalösa omslaget, tecknat av Elin Jonsson

 En dag innan nyårsafton kan jag stolt deklarera att Utopi magasin nr 4 officiellt är UTE. Numret kom ut till prenumeranterna för ett par veckor sedan, men eftersom nr 3 var så försenat har vi skjutit på kiosksläppet, så att den ska hinna sälja lite lösnummer.

Utopi magasin nr 4 är alltså ett samarbete med Matador Produktion, som skapat Svt-serien Äkta människor, som utspelar sig i ett samtida Sverige, men där det finns robotar! Robotarna ser i stort sätt ut som människor och finns överallt i samhället, som hemhjälp, arbetare, älskare osv. I Utopi lät vi våra tecknare spekulera fritt utifrån denna värld och skapa sina egna historier, med hisnande resultat.

Spring nu genast iväg till kioskerna och införskaffa ert exemplar av denna fantastiska tidskrift eller passa på att skriva upp er på vårt fina julerbjudande innan det går ut imorgon.

//Fabian

Oblivion High i Dagens Nyheter

Näcken börjar högstadiet i Upplands Väsby.


Ms Mandu, mangaduon bestående av Nina von Rüdiger och Johanna Koljonen berättar i en  DN-artikel om sin seriebok Oblivion High, som kommer på Kolik förlag i feburari. Från förläggarhållet kan jag avslöja att Nina i detta nu låter stålpennan glöda över pappret medan hon jobbar på de sista sidorna av boken. Sen återstår bara en symfoni i raster och en halv miljon andra små guldkorn som ska falla på plats innan mästerverket går på tryck i mitten av januari.

/Fabian

Thursday, December 29, 2011

Fantasyvitaminer i vintermörkret

 Frukost till det vackra ansiktet.

Om ni vill ha en skön  bildinjektion i det här halvruttna klimatskadade skämtet till vinter så ska ni surfa in på denna LÄNK till Naomi Nowaks psykedeliska fanatsyscrapbooking till tumblr-blogg. Bon apetit.

Wednesday, December 14, 2011

Julbokmarknad ikväll på Café Sodom


Kom på Julbokmarkand på Café Sodom nu ikväll, och köp finfina signerade julklappsböcker till dina vänner och fiender.
Tid: 19-21
Plats: Café Sodom, Bellmansgatan 26 i Stockholm, T-bana Mariatorget
Medverkande bokförlag: Etc, Kolik, Vertigo och Sfinx förlag

Vi ses
/Fabian

Tuesday, December 13, 2011

Seriesamtal på Hallongrottan i kväll!

I kväll möts höstens hetaste serieskapare i ett samtal lett av serieentusiasten Bitte Andersson. På Hallongrottan träffar du LOKA KANARP och CARL-MICHAEL EDENBORG, skaparna av den kusliga serieromanen Hungerhuset, och MATILDA RUTA, skaparen av Tummelisa - eller den andra vildmarken. Det blir ett samtal om skapande, skräck, och om hur skogen påverkar oss.
Glögg och våfflor samt bokförsäljning och signering på plats!

Hallongrottan, Bergsundsgatan 25
Klockan 19.00 - 21.00
Kostnad: GRATIS med frivillig stödpeng till Hallongrottans eviga liv!



Loka Kanarp och Carl-Michael Edenborg har tillsammans skapat Hungerhuset. En historia om systerskapets närhet och fiendeskap, men också en skrämmande historia om ett ödehus djupt inne i skogen.

Presscitat om Hungerhuset:

"Berättelsen lånar element och klassiska attribut från såväl skräckfilm som muntliga spökberättelser, och stämningen är verkligen kuslig! Husen är hemsökta, människor återuppstår från de döda och djuren i naturen känns mystiskt uppskruvade. Lägg därtill en både poetisk och dystopisk voiceover-röst som kallar från andra sidan så förstår ni ungefär vart det barkar." Marie Pettersson, Helsingborgs Dagblad

"Den gul/ljusorangea färgläggningen, Kanarps flödande linjer och de suggestiva och rakt igenom vackra teckningarna passar som hand i handske till Edenborgs känsliga manus." Shazam

Matilda Ruta är skaparen av Tummelisa – eller den andra vildmarken, en grafisk roman där Ruta ger Tummelisa vidare handlingsutrymme än hon någonsin tidigare haft.

Presscitat om Tummelisa - eller den andra vildmarken:

"Befriad från flickrollen, omplacerad i en manlig äventyrshjältes berättarram är hon här en svartklädd, dragking, en stridsberedd  överlevare som vet att våld löser alla problem. I alla fall i vildmarken." Liv Beckström, Kommunalarbetaren 5/5 


"Det finns bara en sak jag kan säga (och mitt ordförråd är uppenbarligen så dåligt att jag måste svära): Det här är fan det finaste jag läst på länge! Mitt sagolikt morbida hjärta klappar för Tummelisa, för hennes kamp och för alla dem hon går i täten för." Anna Nygren, Dagensbok.com

Sunday, December 11, 2011

Julmarknad i Skrapan i dag

Idag, söndag, medverkar Kolik förlag på julmarknaden Basar Under i Skrapan i Stockholm. Kom dit och skaffa en Utopi-prenumeration eller köp en signerad bok till bokbordspris! Loka Kanarp signerar Hungerhuset och Pärlor och patroner. Kim W Anderson signerar Love Hurts. Julmarknaden pågår klockan 12-18. Förutom serier finns det secondhandkläder, handgjorda smycken, kitchgrejer, barnkläder mm!