Tuesday, November 30, 2010

Sista dagen för Utopiporträtt!

Onsdagen den 1 december är sista dagen för Utopiporträtt-kampanjen. Så passa på att teckna eller ge bort en prenumeration och få ett Utopiporträtt på köpet! Läs mer om kampanjen HÄR.

Thursday, November 25, 2010

Posta ditt Utopiporträtt!

Nu har vi skickat iväg oräkneliga tjusiga Utopiporträtt. Robotar, galna uppfinnare, alver, nekromantiker, rymdhjältinnor och fladdermöss i mängder.  Men vart har de hamnat? Hemsidor, bloggar, facebook eller vart? Posta länkar i kommentarstråden till där ni lagt upp era Utopiporträtt!

Och till er som inte hunnit beställa något porträtt, kom ihåg att erbjudandet bara gäller under november månad, så passa på nu! Undrar ni hur det går till så finns alla info nedan eller om ni klickar HÄR.

Monday, November 22, 2010

Utopisterna del 1: Fabian Göranson

Här kommer första delen av vår medarbetarpresentation, och först ut är Fabian Göranson.


FAKTARUTAN:
Fullständigt namn: Fabian Göran Sixten Göranson+
Född: Den 13 september 1978
Bor: I Liljeholmen i Stockholm.
Familj: Flickvän My, sonen Ivan 2 år och den upphittade undulaten Haddock.

Böcker: Gaskriget (Galago, 2006), Kirurgi (Galago, 2008) En hjälpande hand, med Lars Krantz och Fredrik Quistberg (Atlas, 2010) Inferno (Kolik Förlag, 2010)
Inspirationskällor: Franska och belgiska serier som Tintin, Spirou, Adele Blanc-Secs extraordinära äventyr av Jacques Tardi, Jann Sfar och Christophe Blain.


Blenda Franson på väg hem genom regnet rökandes en cigarr och låtsandes att hon är ett ånglokomotiv.


FABIAN GÖRANSON I UTOPI:


I Utopi kommer jag att publicera serier om den unga Blenda Franson. Ni känner igen henne från Utopi-flyers och bannern till den här bloggen, iförd sin bästa kråkhatt. Blenda är 18 år och studerar konst vid Ernold Abbelins målarskola. Förutom att teckna ägnar hon sig gärna åt att röka cigarr, cigarrill, cigarret eller pipa.

 "Blenda hittar parfymörens boutique i de dystra utkanterna av stadens finare kvarter."



En sjöman blir bjuden på en styrketår och en pratstund i ett fönster innan avfärden söderut.





I det första numret av Utopi kan ni läsa "Blenda och Magnoliamysteriet", vari Albina råkar illa ut på Mosebacke, och Blenda åtar sig att hämnas. Ni kan inte bärga er, eller hur!?


/Fabian



Blenda kommer att dyka upp regelbundet i Utopi med avslutade äventyr i tjusig akvarellfärgläggning. Förutom Blenda kommer ni att få lära känna hennes bästa vän Albina Berg, den något förälskade Eugen Wigh, Blendas förvirrade pappa Leonard Franson, alfa-kvinnan Lempira Tamarind och många mångar fler.

1800-talet lider mot sitt slut i Stockholm. Den lilla staden håller på att växa upp från lantlig idyll till industristad. Nya idéer, rörelser och riktningar bubblar under den konservativa, oscarianska ytan. Det är med andra ord en perfekt miljö för Blenda att ta sig vatten över huvudet, vara ute på hal is, ana ugglor i mossen och hoppa i galen tunna.

Sunday, November 21, 2010

Fabians Värld


Idag är det premiär för Fabian Göransons nya blogg och hemsida, Fabians Värld, ta gärna en titt genom att klicka på länken eller på bannern här intill. Imorgon är det dags för del 1 av Utopibloggens medarbetarpresentationer, och då kommer en lite utförligare presentation av Fabian och den serie han kommer att rita för Utopi.

Friday, November 19, 2010

Kalles Robot!

Karl Johnsson kunde inte hålla sig, utan gjorde en sjätte porträttmall. Rymdhjältinnan får sällskap i sin framtid.

Mall #6: Roboten, av Karl Johnsson.

Thursday, November 18, 2010

Utopi i P3

Nu på söndag ska du ratta in P3 och lyssna på Lisa Medin och Fabian Göranson, som pratar om Utopi i P3 Kultur. Vi diskuterar också P3 Kulturs superhjältesatsning "Jantelaget och Folkhämnarna" som hunnit ta formen av en radioteater, men snart också blir riktig serie.


Kolla också in vår nya flik "På gång", där vi visar dig vad framtiden bär i sitt sköte.

Wednesday, November 17, 2010

Två nya utopiporträtt!

Lina och Kim har också gjort varsin mall för Utopiporträtten. Det är så man smäller av.

Mall #4: Alven av Lina Neidestam

Mall #5: Nekromantikern av Kim W Andersson

Läs mer om hela Utopiporträtt-erbjudandet  HÄR, eller skrolla ner två inlägg helt enkelt!

/Fabian


OBS! ERBJUDANDET GICK UT 2010-12-01

Tuesday, November 16, 2010

Johnossi Comics

Vill ni redan nu gotta er i hisnande epik så kommer snart serietidningen Johnossi Comics finnas i handeln. Tidningen är ett samarbete mellan rockbandet Johnossi och delar av teamet bakom Utopi, nämligen Loka Kanarp, Kim W Andersson och Fabian Göranson.



Johnossi Comics kommer att innehålla en äventyrsserie av Kim, en skräckserie av Fabian och ett drama av Loka, allt i fyrfärg, plus en massa extramaterial, och kommer att säljas via internetbokhandlar, i välsorterade pressbyråbutiker, i skiv- och seriebutiker och tillsammans med Spotify Premium-abonnemang på 7-11. Om ni vill ha en doft av den magi Utopi kommer att erbjuda så ska ni defenitivt köpa den här lilla godingen.

DESSUTOM:
Imorgon onsdag kommer Kim och bandet vara med i Nyhetsmorgon i TV4, check it out!

/Fabian

Sunday, November 14, 2010

Utopiera dig själv!

OBS! ERBJUDANDET GICK UT 2010-12-01

Vi backar inte för någonting, vi ger allt, vi ger alla nya prenumeranter ett Utopi-porträtt. Ja, det är sant, men bara under november månad, att den som tecknar en prenumeration får ett Utopi-porträtt.



För 200 kr får du alltså inte bara 4 nummer av Utopi under ett år, PLUS en valfri premiebok (klicka HÄR för mer info om vilka böcker du kan välja mellan), du får också ett Utopi-porträtt.

Här är galleriet:

Mall #1: Rymdhjältinna av Lisa Medin








Skicka bara ett mejl till info@kolikforlag.se med följande uppgifter:

- Vilken porträtt mall väljer du?
- Fullständigt namn
- Fullständig adress
- Personnummer*
- Mejl och telefonnummer.
- Ett porträttfotografi


Inom 2-3 arbetsdagar får du ditt Utopi-porträtt som en jpg-fil. Första numret av Utopi och premieboken kommer i början av februari, tillsammans med ett inbetalningskort.

Förbered dig på det bästa.

* Du måste var över 18 för att beställa en prenumeration. Om du är under 18 kan vi skicka en talong som din målsman kan underteckna.
Mall #3: Fladdermus av Karl Johnsson


Mall #2: Galen uppfinnare, av Fabian Göranson

Wednesday, November 10, 2010

Välkommen till Utopimagasin.se!

Redaktionsmöte, av Lars Krantz

I februari lanserar Kolik förlag Utopi, ett magasin för episka serier. De senaste decennierna har seriekonsten dominerats av realistiska och självbiografiska serier. Nu slår pendeln plötsligt tillbaka och en hel generation serietecknare skapar berättelser i genrer som skräck, mystik, fantasy och äventyr. De har en aptit för vackra, dramatiska och uttrycksfulla bilder, men samtidigt en större känsla för det personliga uttrycket än i kommersiella underhållningsserier. Det här är något helt nytt.

På Utopimagasin.se kommer du att kunna läsa om våra tecknare, läsa serier och se fantastiska bilder, vara med i tävlingar och följa arbetet bakom kulisserna som fram första numret av Utopi, och bortom det. Vi kommer också berätta om festivaler, konvent, mässor och signeringar vi ska på, ge exklusiva förhandsvisningar ur tidningen och tipsa om det bästa ur seriernas, fantasiernas, äventyren och sagornas värld.

Det här är bara början.

Välkommen!

/Utopiredaktionen